Entreeopleiding bij Talentfabriek010

Het volgen van een opleiding is een belangrijke stap binnen het model van Talentfabriek010. Daarom bieden wij elke vrijwilliger de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Om te beginnen een entreeopleiding, in samenwerking met Zadkine Startcollege, omdat veel vrijwilligers in de ateliers geen in Nederland erkende opleiding hebben of vanwege omstandigheden een opleiding hebben moeten afbreken. De entreeopleiding wordt in de vorm van werken en leren aangeboden: vrijwilligers gaan één dag in de week naar school en volgen praktijkstage bij een locatie van Talentfabriek010.

Talentfabriek010 is een erkend leerwerkbedrijf. Naast dat wij zelf een opleiding aanbieden, bieden wij op alle locaties ook stageplaatsen voor MBO studenten mode, handel en bouw en voor HBO studenten Social Work.

Zo werkt het:

Talentfabriek010 biedt in samenwerking met Zadkine Startcollege al haar deelnemers een entreestart traject aan. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en lopen tenminste 16 uur stage op één van de locaties van Talentfabriek010, in totaal 656 uur. Na een jaar ontvangen de deelnemers, als zij slagen, een MBO-1 diploma. Je bent geslaagd als je aanwezigheid op school voldoende is, je alle toetsen hebt gedaan, je aan al je praktijkuren hebt voldaan en je proeve van bekwaamheid hebt gehaald.

Voorwaarden:

  • Je hebt een BSN  (een (tijdelijke) verblijfsvergunning of de Nederlandse nationaliteit).
  • Je bent op maandag van 09.00u tot 17.00u beschikbaar bent om naar school te gaan.
  • Je kan tenminste 16 uur stage lopen op de andere dagen.
  • Je bent de Nederlandse taal voldoende machtig, het onderwijs is in het Nederlands.
  • Je hebt toestemming van je casemanager of je consulent als je een uitkering hebt.
  • Je hebt niet al eerder een opleiding op niveau 1 of hoger gehaald.

Talentfabriek010 vergoedt je opleidingskosten en je boeken. We starten twee keer per jaar met een groep van 10 – 16 deelnemers. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, stuur dan even een bericht naar post@talentfabriek010.nl